OPIS

Veritas hub se sastoji od različitih programa i sadržaja, koji su prilagođeni interesima i potrebama mladih ljudi, a koji imaju za cilj da im pruže platformu za izražavanje, učenje, povezivanje i angažovanje. U okviru Veritas huba, postoje:

1. Novinarska redakcija – koja se bavi istraživačkim novinarstvom i izveštavanjem o aktuelnim temama i problemima koji su važni za mlade.

2. Podkast – koji donosi razgovore sa inspirativnim i uspešnim ljudima iz različitih oblasti, kao i diskusije o temama koje su bitne za mlade.

3. Umetnički kutak – koji promoviše umetnički izraz i kreativnost mladih, i omogućava im da se izraze kroz različite umetničke forme.

4. Prilike za mlade ljude – koje se odnose na pružanje informacija o mogućnostima za edukaciju, volontiranje, zapošljavanje, putovanje i druge aktivnosti koje su relevantne za mlade.

TIM

Kristian Tomić
Zerina Oručević
Balša Kićović
Nina Petrović

KREIRANO

2022

Gde ciljamo?

MISIJA

Naša misija je da stvorimo jedinstveni i inspirativni prostor za mlade, gde će moći da se informišu, edukuju i izraze svoje mišljenje i ideje. Kroz našu platformu, želimo da omogućimo mladima da se upoznaju sa različitim temama, problemima i izazovima, te da pronađu način da aktivno doprinesu rešavanju istih. Naš cilj je da se izdignemo iznad površinskih tema i senzacionalizma, te da pružimo sadržaj koji je kvalitetan, pouzdan i relevantan.

VIZIJA

Veritas Hub ima viziju da postane centralno mesto za informisanje i osnaživanje mladih ljudi, pružajući im platformu za izražavanje i povezivanje sa zajednicom. Cilj nam je da ohrabrimo mlade da preuzmu aktivnu ulogu u društvu i da promovišemo njihovu kreativnost i inovativnost.

Tekstovi

 • Izvođenje demokratije – društvena igra

  Izvođenje demokratije – društvena igra

  Predstavnici naše organizacije su posetili jedan događaj! Radi se o događaju “Izvođenje demokratije: Izložba i društvena igra” koji je organizovao KIOSK u saradnji sa drugim organizacijama Kontrapunkt (Skoplje) i DokuFest (Prizren) u prostorijama Centra za kulturnu dekontaminaciju u periodu od 10. do 14. maja. Više o projektu, ali i objašnjenju i utiscima možete pronaći u nastavku ovog teksta. Hajde da krenemo!  Šta podrazumeva ovaj projekat i kako se on uopšte…

  Pročitaj više →

 • AIBG Nis Summit – Veštačka inteligencija na dohvat ruke

  AIBG Nis Summit – Veštačka inteligencija na dohvat ruke

  Lokalna BEST grupa Niš po prvi put ove godine organizuje takmičenje Artificial Inteligence BattleGround. Takmičari će imati zadatak da za 20 sati isprogramiraju veštačke inteligencije koje će se međusobno boriti i odrediti pobednika.  AIBG Summit je događaj koji je organizovan neposredno pred samo takmičenje i podeljen je na tri aktivnosti: dve panel diskusije i masterclassove. …

  Pročitaj više →

 • Izgradnja karijere u 3 dana

  Izgradnja karijere u 3 dana

  Tražite posao ili praksu, a ne znate odakle da počnete? Spremate se za intervju, ali niste upoznati sa tim kakve kriterijume komisija ima pri selekciji kandidata? Kako bi pomogla mladima i pružila odgovore na pitanja vezana za karijeru, organizacija BEST Niš organizuje Job Fair, sajam poslova i stručnih praksi za studente, diplomce i postdiplomce.  Nakon što se prošle…

  Pročitaj više →