OPIS

Veritas hub se sastoji od različitih programa i sadržaja, koji su prilagođeni interesima i potrebama mladih ljudi, a koji imaju za cilj da im pruže platformu za izražavanje, učenje, povezivanje i angažovanje. U okviru Veritas huba, postoje:

1. Novinarska redakcija – koja se bavi istraživačkim novinarstvom i izveštavanjem o aktuelnim temama i problemima koji su važni za mlade.

2. Podkast – koji donosi razgovore sa inspirativnim i uspešnim ljudima iz različitih oblasti, kao i diskusije o temama koje su bitne za mlade.

3. Umetnički kutak – koji promoviše umetnički izraz i kreativnost mladih, i omogućava im da se izraze kroz različite umetničke forme.

4. Prilike za mlade ljude – koje se odnose na pružanje informacija o mogućnostima za edukaciju, volontiranje, zapošljavanje, putovanje i druge aktivnosti koje su relevantne za mlade.

TIM

Kristian Tomić
Zerina Oručević
Balša Kićović
Nina Petrović

KREIRANO

2022

Gde ciljamo?

MISIJA

Naša misija je da stvorimo jedinstveni i inspirativni prostor za mlade, gde će moći da se informišu, edukuju i izraze svoje mišljenje i ideje. Kroz našu platformu, želimo da omogućimo mladima da se upoznaju sa različitim temama, problemima i izazovima, te da pronađu način da aktivno doprinesu rešavanju istih. Naš cilj je da se izdignemo iznad površinskih tema i senzacionalizma, te da pružimo sadržaj koji je kvalitetan, pouzdan i relevantan.

VIZIJA

Veritas Hub ima viziju da postane centralno mesto za informisanje i osnaživanje mladih ljudi, pružajući im platformu za izražavanje i povezivanje sa zajednicom. Cilj nam je da ohrabrimo mlade da preuzmu aktivnu ulogu u društvu i da promovišemo njihovu kreativnost i inovativnost.

Tekstovi

 • Pet jezika ljubavi

  Pet jezika ljubavi

  Kako vam zvuči to da ljubav ima svoj jezik? I to da pritom jezik ljubavi nije univerzalan? Ljubav je u svojoj suštini ista, dok način na koji je izražavamo je taj koji unosi vrlo često zabune. Način njenog izražavanja je ono što pravi razliku. Ako ljubav izražavate na način koji vaš partner ili prijatelj ne…

  Pročitaj više →

 • Kortizol: Kralj hormona i njegova ključna uloga u zdravlju 

  Kortizol: Kralj hormona i njegova ključna uloga u zdravlju 

  Homoestaza  Naš organizam konstanto reaguje na stresove da bi održao stanje homoestaze. Homoestaza je tendencija organizma da održava stabilno unutrašnje stanje kada je izložen različitom okruženju.  Homoestaski sistem sastoji se od tri glavna dijela. To su receptor, kontrolni sistem i efektor.  Receptor šalje informaciju kontrolnom centru koji je zatim obrađuje. Nakon toga kontrolni centar šalje …

  Pročitaj više →

 • Koprivnica – grad budućnosti 

  Koprivnica – grad budućnosti 

  Što je održivi razvoj?  Održivi razvoj se definira kao gospodarski razvoj koji teži ravnoteži između ekonomskog napretka, društvene pravde i očuvanja okoliša. Unatoč tome što se o održivom načinu života sve više raspravlja, mnogi gradovi i dalje se suočavaju s izazovima u provedbi koncepta održivog grada.  Koprivnica – grad na putu prema održivom razvoju  Koprivnica,…

  Pročitaj više →