OPIS

Veritas hub se sastoji od različitih programa i sadržaja, koji su prilagođeni interesima i potrebama mladih ljudi, a koji imaju za cilj da im pruže platformu za izražavanje, učenje, povezivanje i angažovanje. U okviru Veritas huba, postoje:

1. Novinarska redakcija – koja se bavi istraživačkim novinarstvom i izveštavanjem o aktuelnim temama i problemima koji su važni za mlade.

2. Podkast – koji donosi razgovore sa inspirativnim i uspešnim ljudima iz različitih oblasti, kao i diskusije o temama koje su bitne za mlade.

3. Umetnički kutak – koji promoviše umetnički izraz i kreativnost mladih, i omogućava im da se izraze kroz različite umetničke forme.

4. Prilike za mlade ljude – koje se odnose na pružanje informacija o mogućnostima za edukaciju, volontiranje, zapošljavanje, putovanje i druge aktivnosti koje su relevantne za mlade.

TIM

Kristian Tomić
Zerina Oručević
Balša Kićović
Nina Petrović

KREIRANO

2022

Gde ciljamo?

MISIJA

Naša misija je da stvorimo jedinstveni i inspirativni prostor za mlade, gde će moći da se informišu, edukuju i izraze svoje mišljenje i ideje. Kroz našu platformu, želimo da omogućimo mladima da se upoznaju sa različitim temama, problemima i izazovima, te da pronađu način da aktivno doprinesu rešavanju istih. Naš cilj je da se izdignemo iznad površinskih tema i senzacionalizma, te da pružimo sadržaj koji je kvalitetan, pouzdan i relevantan.

VIZIJA

Veritas Hub ima viziju da postane centralno mesto za informisanje i osnaživanje mladih ljudi, pružajući im platformu za izražavanje i povezivanje sa zajednicom. Cilj nam je da ohrabrimo mlade da preuzmu aktivnu ulogu u društvu i da promovišemo njihovu kreativnost i inovativnost.

Tekstovi

 • Commonplace Book – udahni život u svoje misli

  Commonplace Book – udahni život u svoje misli

  Tokom jednog opuštenog popodneva nakon škole, dok smo moje drugarice i ja razgovarale o svakodnevnim stvarima, došli smo do teme koja nas je sve okupila – ljubav prema čitanju.  Bio je to trenutak spontane inspiracije koji nas je naveo na razmišljanje o tome kako čitamo knjige i kakvu vrednost izvlačimo iz tog iskustva.  Ljubavni i…

  Pročitaj više →

 • Discovering Your Passion: How to Identify What Drives You Professionally

  Discovering Your Passion: How to Identify What Drives You Professionally

  Whether it's about becoming a doctor or a musician, we all strive to do something we love. Not considering the reality of things, we might also set the goals too high, totally scavenging the awareness about the difficulties of achieving those goals.  While many people are happy with the simplicity of finding a job they…

  Pročitaj više →

 • Šta je NGO?

  Šta je NGO?

  Nevladine organizacije (Non Goverment Organization) ili Udruženja građana opisuju se kao dobrovoljne, neprofitne i privatne organizacije čije su raznovrsne aktivnosti usmerene ka promenama, podrškama ili promocijama raznih društvenih segmenata. NGO sektor se smatra za treći sektor, posle vladinog i poslovnog sektora, odnosno treći faktor za koji se smatra da oformljava javni sektor i koji utiče…

  Pročitaj više →