OPIS

Veritas hub se sastoji od različitih programa i sadržaja, koji su prilagođeni interesima i potrebama mladih ljudi, a koji imaju za cilj da im pruže platformu za izražavanje, učenje, povezivanje i angažovanje. U okviru Veritas huba, postoje:

1. Novinarska redakcija – koja se bavi istraživačkim novinarstvom i izveštavanjem o aktuelnim temama i problemima koji su važni za mlade.

2. Podkast – koji donosi razgovore sa inspirativnim i uspešnim ljudima iz različitih oblasti, kao i diskusije o temama koje su bitne za mlade.

3. Umetnički kutak – koji promoviše umetnički izraz i kreativnost mladih, i omogućava im da se izraze kroz različite umetničke forme.

4. Prilike za mlade ljude – koje se odnose na pružanje informacija o mogućnostima za edukaciju, volontiranje, zapošljavanje, putovanje i druge aktivnosti koje su relevantne za mlade.

TIM

Kristian Tomić
Zerina Oručević
Balša Kićović
Nina Petrović

KREIRANO

2022

Gde ciljamo?

MISIJA

Naša misija je da stvorimo jedinstveni i inspirativni prostor za mlade, gde će moći da se informišu, edukuju i izraze svoje mišljenje i ideje. Kroz našu platformu, želimo da omogućimo mladima da se upoznaju sa različitim temama, problemima i izazovima, te da pronađu način da aktivno doprinesu rešavanju istih. Naš cilj je da se izdignemo iznad površinskih tema i senzacionalizma, te da pružimo sadržaj koji je kvalitetan, pouzdan i relevantan.

VIZIJA

Veritas Hub ima viziju da postane centralno mesto za informisanje i osnaživanje mladih ljudi, pružajući im platformu za izražavanje i povezivanje sa zajednicom. Cilj nam je da ohrabrimo mlade da preuzmu aktivnu ulogu u društvu i da promovišemo njihovu kreativnost i inovativnost.

Tekstovi

 • Saopštenje za javnost: Velika zabrinutost zbog mogućeg ukidanja Omladinskog radija od strane RTV-a

  Saopštenje za javnost: Velika zabrinutost zbog mogućeg ukidanja Omladinskog radija od strane RTV-a

  Organizacija Pokreni se mladi izražava veliku zabrinutost povodom navodne odluke nadležnih organa Radio-televizije Vojvodine (RTV) o ukidanju omladinske verzije javnog servisa Omladinski radio. Omladinski Radio predstavlja vitalni medijski kanal za mlade u Srbiji, te je jedna od istaknutih inicijativa javnog servisa. Redakcija ovog medija kontinuirano se trudi da pruži mladima profesionalno i analitičko novinarstvo. Njegovo…

  Pročitaj više →

 • POKRENIMO SE ZAJEDNO

  POKRENIMO SE ZAJEDNO

  Draga mlada osobo, sa zadovoljstvom vas obaveštavamo o sledećoj selekciji članstva u okviru naše organizacije Pokreni se mladi. Ova prilika trajaće od 13. do 23. novembra, a mi te podstičemo da se pridružiš našem timu kako bismo zajedno kročili u sledeće poglavlje života, preduzimajući značajne korake ka promenama na Balkanu. Ako si mlada osoba starosti…

  Pročitaj više →

 • Vodikova energija – druga strana medalje  

  Vodikova energija – druga strana medalje  

  Novi izvori energije – da, ne, ne znam  Obnovljivi izvori energije predstavljaju ključni korak prema održivijoj i čišćoj energetskoj budućnosti. Energija Sunca, vjetra, geotermalni izvori i sve popularnija vodikova energija spadaju među neograničene izvore energije koji nas okružuju.  No, upravo je vodikova energija izazvala burne debate – je li dovoljno učinkovita i hoće li postati…

  Pročitaj više →