←Svi tekstovi

Nišville Jazz Festival

Počinje najpopularniji džez festival u jugoistočnoj Evropi! Nišville Jazz Festival ove godine počinje 5. i završava 14. avgusta. Tokom trajanja Nišville-a, imaćete priliku da uživate  u raznovrsnim kako muzičkim, tako i filmskim, likovnim i drugim umjetničkim programima.  

Nišville je internacionalni džez festival, osnovan 1995 godine. Smatra se najposjećenijim džez festivalom jugoistočne Evrope, a 2016. „Gardijan“ ga je uvrstio u 10 najboljih džez festivala u Evropi. Od svojih prvih koraka Nišville je osim na očuvanju tradicionalnih formi džeza, radio i na stapanju ovog pravca sa etno zvukovima iz cijelog svijeta, a ponajviše Balkana. Stoga, nije čudo zašto je ocijenjen kao festival koji na najbolji način istovremeno predstavlja džez i etno stil muzike, a posebno što na svjetlo dana donosi spoj ta dva muzička pravca.  

Izvor: Nisville.com

Glavni program festivala traje od 11. do 14. avgusta i održava na otvorenom prostoru Platoa niške Tvrđave na Earth & Sky binama. Pored glavnog programa, mnogi talentovani i kvalitetni izvođači nastupiće na pratećim binama: River, Open, Air, Hip hop, Midnight Jazzdance, Movie, Jazz for Kids, Welcome, Youth, Jazz Museum stage, Kristina stage, itd.  

Nišville je mnogo više od muzičkog festivala. On pruža umjetnicima iz različitih sfera, mjesto za izražavanje i omogućava mladim i nedovoljno afirmisanim izvođačima da pokažu svoj talenat i na taj način se izbore za priliku da nastupaju na nekom priznatom inostranom festivalu.  

Na Nišville-u su do sada nastupali neki od najistaknutijih izvođača umjetničke muzike, a i ove godine Nišville je doveo neka od najpopularnijih imena poput: Yellowjackets Julian Marley & Uprising, Kirk Lightsey & Piero Odorici Quartet, Magnifico, Al McKay‘s Earth, Wind & Fire Experience i mnogih drugih.  

Ovo je mjesto na kome svako može pronaći nešto za sebe, od ljubitelja automobila i stripova koji mogu uživati u Nišville Oldtimer Festu i Striporami, do najmlađih posjetilaca za koje je pripremljen program na bini Jazz for kids. 

Cijena ulaznica za ovogodišnji Nišville kreće se u rasponu od 1.900 dinara za jednodnevne ulaznice, do 3.900 dinara za komplet ulaznica od 11. do 14. avgusta. Sve dodatne informacije o prodajnim mjestima, možete pronaći na sajtu www.nisville.com. Ne propustite priliku da posjetite Nišville i uživate u raznovrsnim sadržajima koje vam on pruža. Sigurno ćete pronaći kutak u kome ćete uživati! 

Ako želite da se nađete u našim rubrikama i dobijete priliku da podelite svoje priče i prilike ili ljudi iz vašeg okruženja, pišite nam na našim društvenim mrežama InstagramFacebookLinkedIn (mada tu smo negde i na Twitter-u) ili putem mail-a contact@pokrenise-mladi.org

#Pokreni se!

*Tekst je pripremio i kreirao Isidora Radan, Kreator tekstualnog sadržaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *